14 Φεβ 2018

Τα 100 χρόνια που τους πονάνε…(Του Μάρκου Σκούφαλου)



Τα 100 χρόνια που τους πονάνε…
100 χρόνια έχει συμπληρώσει το ΚΚΕ! Συνεχίζει τον ανηφορικό του αγώνα γεμάτο θυσίες για τον άνθρωπο. Με το αίμα του έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι στην Ιστορία. Στις σύγχρονες συνθήκες της βαθιάς καταχνιάς της καπιταλιστικής βαρβαρότητας η θεωρία του κάθε μέρα, κάθε ώρα αποδεικνύει το τέλμα της σημερινής κοινωνικής οργάνωσης βασισμένης στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τα αφεντικά και τα τσιράκια τους αλυχτούν, διαστρεβλώνουν τις θέσεις του, προσπαθούν να το ταυτίσουν με το Φασισμό, αφού δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο καρφωμένη στην καρδιά του ηττημένου φασισμού στο Ράιχσταγκ.
Οι μεγαλοκαναλάρχες, η αργυρώνητη διανόηση και διάφοροι παρακεντέδες που βλέπουν τη σκιά τους στην ανατολή του ήλιο και τη νομίζουν  μεγάλη,   σε διατεταγμένη υπηρεσία, παπαγαλίζουν τα περί ολοκληρωτικών καθεστώτων, περί δυτικής ελευθερίας, περί εγκλημάτων του σταλινισμού – κομμουνισμού. Στον ΣΚΑΪ στα κρατικά και στα άλλα ιδιωτικά κανάλια δεν είναι λίγες οι εκπομπές παρόμοιου περιεχομένου που ξαναανακαλύπτουν τη υπόθεση του «Κατίν», τα Γκούλαγκ και το λιμό της Ουκρανίας μέσα από τη μαύρη βίβλο του κομμουνισμού!!!  Κόν­κου­εστ, Με­ντ­βέ­ντεφ, Σολ­ζε­νί­τσιν, τα ισχυρά μυαλά και οι βιβλιογραφικές πηγές για κάθε σοβαρό αντικομμουνιστή! Το ερώτημα είναι γιατί και πάλι όλα αυτά αναθερμαίνονται, ανακυκλώνονται και παίρνουν μόνιμα χαρακτηριστικά που θυμίζουν την πάλαι ποτέ Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση της Χούντας, που οι πιο παλιοί, ψήγματά της προλάβαμε στο στρατό;


Να γιατί το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει ολοένα και περισσότερο και τσακίζει και την παραμικρή ικμάδα της ανθρώπινης ύπαρξης. Αναπαράγει την ανεργία σε μορφή επιδημίας, την ανέχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, τον πόλεμο! Ναι, έχει εκτινάξει την τεχνολογία στα ύψη, ναι, η αυτοματοποίηση είναι ασύλληπτη, ναι, η πληροφορία διαδίδεται σε πραγματικούς χρόνους με ό,τι αυτό σημαίνει σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, αλλά και ναι, 1% του πληθυσμού έχει συγκεντρώσει το 99% του παγκόσμιου πλούτου και ναι 500 άνθρωποι στον πλανήτη αύξησαν τα κέρδη τους μέσα στο 2017 κατά 900 δις δολάρια, φτάνοντας την περιουσία τους στα 5,3 τρισεκατομμύρια σύμφωνα με το  «Bloomberg Billionaires Index», ενώ σύμφωνα με έρευνα της «Boston Consulting Group», συνολικά 18,5 εκατομμύρια πλούσιοι μοιράζονται το 47% όλου του παγκόσμιου πλούτου σε εισοδήματα, τραπεζικές καταθέσεις ή μετοχές. Το ύψος της περιουσίας αυτής της μειοψηφίας ανέρχεται στα 78,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπερνά το παγκόσμιο ΑΕΠ!!! (www.imerodromos.gr)
Γι αυτές τις αναντίρρητες αλήθειες που αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος που παράγει όλα αυτά τα τεράστια πλούτη όπου γης, παραμένει ένα άθλιο εμπόρευμα φτηνό και εκμεταλλεύσιμο, παραμένει παρίας, ο καπιταλισμός και οι κυβερνήσεις του  χρειάζονται και το κατάλληλο φάρμακο που είναι πιο δραστικό από τα μέσα καταστολής που διαθέτουν (στρατούς, αστυνομία, δικαστήρια κλπ.)
Χρειάζονται να τσακίσουν την ελπίδα των λαών και του λαού μας, την ελπίδα της εργατικής τάξης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς σύγχρονους δούλους και αφεντικά. Χρειάζονται τον αντικομμουνισμό στην πιο χυδαία του μορφή γι αυτό και όλοι αυτοί στοιχίζονται στο συγκεκριμένο στόχο.
Όσο δυναμώνει η αδικία τόσο οι κρωγμοί τους θα προσπαθούν να διαλύσουν το φάντασμα του κομμουνισμού που πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους. Σε όλους αυτούς τους «σοβαρούς», αλλά  και τα φερέφωνά τους,  αφιερώνουμε το ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ. «Εγκώμιο στον κομμουνισμό».
Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν’ εύκολος.
Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις.
Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι’ αυτόν.
Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό.
Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα.
Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν.
Αλλά εμείς ξέρουμε:
Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος.
Δεν είναι παραφροσύνη, μα
Το τέλος της παραφροσύνης.
Δεν είναι χάος
Μα η τάξη.
Είναι το απλό
Που είναι δύσκολο να γίνει.
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου