18 Φεβ 2017

Σάμος: Διεκδίκηση πρόσληψης μόνιμων πυροσβεστών μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Την κατηγορηματική του απόφαση να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμων πυροσβεστών για τη Σάμο, για την κάλυψη τουλάχιστον των θέσεων όσων θα αποσπαστούν για την κάλυψη του αεροδρομίου (38 άτομα), διακήρυξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου μετά από παρέμβαση - πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ενημερώνοντας το σώμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ανέφεραν ότι υπάρχει Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την ελληνογερμανική κοινοπραξία «Fraport ΑΕ» να στελεχωθούν οι υπηρεσίες πυρασφάλειας των 12 περιφερειακών αεροδρομίων με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη Σάμο, όπου υπηρετούν 47 μόνιμοι πυροσβέστες (32 στο Βαθύ και 15 στο Καρλόβασι) και 41 συμβασιούχοι, οι 38 από τους μόνιμους θα στελεχώσουν την υπηρεσία του αεροδρομίου και ήδη 14 άτομα βρίσκονται στην Αθήνα και εκπαιδεύονται. Αυτό σημαίνει ότι οι ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες θα αποψιλωθούν εντελώς με ό,τι αυτό σημαίνει για την πυρασφάλεια του νησιού.


Υπογράμμισαν ακόμη ότι θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής, οι οποίοι θα εξαναγκαστούν σε μετακινήσεις, αποσπάσεις κλπ., ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μισθολογικών διαφοροποιήσεων.

Υπενθύμισαν ότι το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή προβάλλει τα αιτήματα των πυροσβεστών και επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη, μετά την πρόσφατη απόφαση παραχώρησης προσωπικού για τη στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων, η κυβέρνηση να αυξήσει τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού, που παραμένουν μειωμένες περίπου κατά 130 εκατ. στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, με σταθερές και μόνιμες σχέσεις για όλο το προσωπικό. Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των διαφορετικών σχέσεων στην υπηρεσία, με μόνιμους πυροσβέστες, με πενταετούς θητείας και με εποχικούς πυροσβέστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου