5 Αυγ 2016

Στ. Τάσσος: Να μη συρρικνωθούν οι ΕΠΑΣ Μυτιλήνης (VIDEO)


Να ανακληθεί η απόφαση για συρρίκνωση των ΕΠΑΣ Μυτιλήνης ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή, ενώ παράλληλα στηλίτευσε το γεγονός ότι η Παιδεία είναι ενταγμένη στις ανάγκες της αγοράς.

Ο Σταύρος Τάσσος τόνισε ότι η μείωση των ειδικοτήτων των ΕΠΑΣ Μυτιλήνης, που προγραμματίζεται για την επόμενη σχολική χρονιά, αποτελεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη.

Μάλιστα υπενθύμισε ότι οι ΕΠΑΣ Μυτιλήνης είναι οι μοναδικές για όλη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και καλύπτουν δέκα ακριτικά νησιά.

Ότι θέλει η αγορά!

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ουρανία Αντωνοπούλου, ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει απόφαση συρρίκνωσης». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι θα καταργηθούν οι ειδικότητες κομμωτικής τέχνης και υπαλλήλων οικονομικών καθηκόντων.
«Οι ειδικότητες, από χρόνο σε χρόνο δεν διατηρούνται σταθερές. Κάθε χρόνο μεταβάλλονται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν στην περιοχή», ανέφερε. «Λέμε τι ζητάει η αγορά, τι θέσεις εργασίας υπάρχουν;» πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι οι ειδικότητες επιλέγονται με βάση τις ανάγκες των εργοδοτών και όχι τις λαϊκές ανάγκες.
Ο Σταύρος Τάσσος επέκρινε αυτή τη λογική όπου υπηρετεί το κέρδος, ενώ επέμεινε στη δευτερολογία του ότι δεν πρέπει να γίνει καμία συρρίκνωση των ΕΠΑΣ Μυτιλήνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου