13 Νοε 2015

Μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή καταιγίδα έστειλαν οι εργαζόμενοι και στη Λέσβο. Η απεργία ήταν η αρχή !

Χιλιάδες εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την 12.11.2015 σε όλη την Ελλάδα, παραμερίζοντας την τρομοκρατία και τις απειλές της μεγαλοεργοδοσίας, ξεπερνώντας το κλίμα της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού με τα ψίχουλα που καλλιεργείται από την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη:

 
 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ: Επίκαιρη Ερώτηση για το ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΡΓΟ Ικαρίας


Καταγγελία για τον Έπαρχο Ικαρίας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου

ΠΡΟΣ:
  1. Τον Έπαρχο Ικαρίας Στέφανο Παμφίλη
  2. Τον κ . Παναγιώτη Ζαβουδάκη, Δ/ντη Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου
  3. Την κ. Χριστιάννα Καλογήρου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Ευδήλου καταγγέλλει τον έπαρχο Ικαρίας ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΑΜΦΙΛΗ ως τον κυρίως υπεύθυνο – κατά δική του ομολογία – για την απουσία δρομολογίων για μαθητές που δικαιούνται μεταφοράς, αλλά και την περιφέρεια βορείου Αιγαίου καθώς ακόμη δεν έχει διευθετήσει το ζήτημα διεξάγοντας διαγωνισμό για την ανάθεση δρομολογίων.

Αυτή τη στιγμή, πέντε μαθητές του σχολείου μας, κάτοικοι Αυλακιού, δεν μεταφέρονται και σύμφωνα με τις παραινέσεις του Επάρχου καλούνται να χρησιμοποιήσουν το τουριστικό πούλμαν που μεταφέρει μαθητές γυμνασίου- λυκείου χωρίς συνοδό.

Καταγγέλλουμε τον έπαρχο και την περιφέρεια βορείου Αιγαίου για την αμελή και επικίνδυνη μεταφορά μικρών παιδιών 5 ή και 6  άλλες φορές, ανά δρομολόγιο, οπού φυσικά είναι αδύνατο να φορέσουν ζώνες ασφαλείας και τους καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί.

Καταγγέλλουμε επίσης τον έπαρχο και την περιφέρεια βορείου Αιγαίου για την απάνθρωπη παραμονή μικρών παιδιών στο σχολείο μια ώρα μετά το σχόλασμα τους με απροσδιόριστη ανάληψη ευθύνης για την ασφάλεια τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ασφαλή μεταφορά ΟΛΩΝ των μαθητών προς και από τα σχολεία τους καθ’ όλη τη σχολική χρονιά. 

Οκτώβριος 2015

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου

Η τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Αιγαίου για τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα

Το κύριο θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, που συνεδρίασε τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη, ήταν η συζήτηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας - Α' φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου τοποθετήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, Αντώνης Δράκος, αναπτύσσοντας τις παρακάτω θέσεις της παράταξης που την οδηγούν στην καταψήφιση της εισήγησης: 

«Η συγκεκριμένη πρόταση είναι η εξειδίκευση του εθνικού σχεδιασμού στα νησιά μας. Είναι η πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Είναι συνέχεια του προηγούμενου σχεδίου "περιφερειακής ανάπτυξης", που επιδείνωσε την κατάσταση στα νησιά μας. Και τούτο, διότι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με "ανάπτυξη" εννοεί την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, που φυσικά είναι πάντα σε αντίθεση με την ανάπτυξη σε όφελος των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων. Πράγματι:

1) Τα στατιστικά στοιχεία στο κείμενο αυτό περιγράφουν με σαφήνεια την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας. Οι διαπιστώσεις όμως που γίνονται θεωρούν φυσιολογικά τα προβλήματα που βιώνουμε και δικαιώνουν τις πολιτικές επιλογές της άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεων και της Τοπικής Διοίκησης που τις υπηρετούν.