11 Οκτ 2015

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Σάμου: Σχόλιο για την εξέλιξη στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Σάμου

        Ένα ακόμη δείγμα του πως εννοούν Ε.Ε και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αποτελεί η απόφαση που ήδη υλοποιείται, να γίνουν «ανοιχτά» τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών, όπως της Σάμου. Όχι γιατί αποφάσισαν να αναγνωρίσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι εγκληματίες και να τους συμπεριφερθούν ανθρωπινότερα, αλλά για να γλυτώσουν τα έξοδα σίτισής τους, αφού ήδη από τον Γενάρη 2015 δεν έχουν πληρώσει τα κέτεριγκ τροφοδοσίας.
          Είναι προφανές ότι όλος αυτός ο ταλαιπωρημένος κόσμος δεν μπορεί να επιβιώσει με χρήματα που δεν έχει και ούτε είναι δυνατόν να λύσουν το πρόβλημα οι συγκινητικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης φορέων και απλών ανθρώπων, που πρέπει βέβαια να συνεχιστούν και να ενταθούν.
Η εφαρμογή αυτής της ανάλγητης και ανεύθυνης απόφασης, θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση και τα αδιέξοδά της μπορεί να πυροδοτήσουν εντάσεις κάθε είδους και να στρώσουν το έδαφος για ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις, από φασιστικές δυνάμεις που καραδοκούν.

         Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας για Πρόσφυγες και Μετανάστες που διεκδικεί το ΚΚΕ, σημαίνουν: Εξασφάλιση πλήρους σίτισης, Προληπτικός ιατρικός έλεγχος και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Πλήρης νομική υποστήριξη και διερμηνεία. Και βέβαια γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να αναχωρούν το γρηγορότερο για τις χώρες προορισμού τους.

Σάμος, 10/10/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου