25 Απρ 2015

Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καλούνται οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να καταθέσουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ

Ενόψει της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με θέμα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καλούνται οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να καταθέσουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας για να διατεθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους που δεν έκανε αλλά  υποχρεώνεται να πληρώνει ο λαός, ο Περιφ. Σύμβουλος, Στρατής Κόρακας, απηύθυνε την εσώκλειστη επιστολή στον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Θεόδωρο Βαλσαμίδη, με την οποία εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Προς τον Πρόεδρο της Οικ, Επιτροπής Β. Αιγαίου

Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε, ως Λαϊκή Συσπείρωση, απαράδεκτη και εξοργιστική την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία ζητά από τις Περιφέρειες και τους Δήμους  να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα διαθέσιμά τους, προφανώς για να τα καταθέσει στους «δανειστές» για την εξυπηρέτηση ενός χρέους που δε δημιούργησε ο λαός μας. Τα όποια όμως διαθέσιμα υπάρχουν, μετά τις δραστικές περικοπές της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (κατά 60%)  και το PSI (κούρεμα) είναι κονδύλια που πρέπει να διατεθούν  για έργα και δράσεις για την ανακούφιση του λαού μας  που έχει γονατίσει κυριολεκτικά όλα αυτά τα χρόνια της εντατικής αντιλαϊκής πολιτικής.
Είμαστε λοιπόν κατηγορηματικά αντίθετοι με την καταθεση των διαθεσίμων στην Τ.Ε. και καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να μη  εφαρμόσει την Πράξη Ν.Π. .
Θεωρούμε επίσης αναγκαίο να συνέλθει έκτακτα το Περιφερειακό Συμβούλιο και να πάρει θέση πάνω σ’αυτό το σοβαρό θέμα.
Με τιμή
Στρατής Κόρακας
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου
Αναπλ. μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου