30 Απρ 2014

Συνέντευξη του κ. Στρατή Κόρακα στο Ράδιο Ικαρία (Audio)

Περιοδεία του Στρατή Κόρακα σε Ικαρία, Φούρνους και Σάμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε Ικαρία, Φούρνους και Σάμο περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Στρατής Κόρακας
Συγκεκριμένα:

- Το Σάββατο 26 Απρίλη, παραβρέθηκε σε σύσκεψη οπαδών του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Άγιο Παντελεήμονα, και ανέπτυξε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ για τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της τριπλής εκλογικής μάχης, στην ανάγκη να εκφραστεί με οργανωμένη πάλη αλλά και με την ψήφο η οργή και αγανάκτηση του λαού κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, και κάλεσε τους συμμετέχοντες να δώσουν την εκλογική μάχη με αισιοδοξία.

29 Απρ 2014

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου

Tα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Λήμνου με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Λήμνου, μέλος της διοίκησης στο Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ

ΜΑΔΥΤΙΝΟΥ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ φιλόλογος

ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ κάτοικος Αγίου Ευστρατίου, εργάτης μετάλλου - ηλεκτροσυγκολλητής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Μετάλλου Αττικής

ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, μέλος της διοίκησης στο Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ 

Η Γραμματεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Για το αίτημα των γονέων και των κατοίκων για να συνεχιστεί η λειτουργία του Ολοήμερου νηπιαγωγείου του Κάσπακα


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΗΜΝΟΥ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Πινάκος και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, συμπαρίστανται και στηρίζουν το αίτημα των γονέων και των κατοίκων του Κάσπακα για να συνεχιστεί η λειτουργία του Ολοήμερου νηπιαγωγείου του Κάσπακα. 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς του Κάσπακα, οφείλεται στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα σχέδιά τους για το «νέο» σχολείο, που θα λειτουργεί με μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο θα έχει μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το «νέο» σχολείο, που θα είναι ανοιχτό στην παρέμβαση των επιχειρήσεων στη λειτουργία του και οι γονείς θα βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Για το πρόβλημα του Νηπιαγωγείου του Κάσπακα, εκδήλωσε τη συμπαράστασή του και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Στρατής Κόρακας, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, έθεσε το δίκαιο αίτημα του άμεσου διορισμού αναπληρώτριας νηπιαγωγού για τη Λήμνο, από το Υπουργείο Παιδείας.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Λήμνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Λήμνου

Δίνουμε στη δημοσιότητα τα ονόματα υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ.
Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αποτελείται από αγωνιστές που συσπειρώνονται στην κοινωνική συμμαχία (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΠΑΜΕ, Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ΠΑΣΥ, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ΜΑΣ, Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματοβιοτεχνών ΠΑΣΕΒΕ) και πολλοί άλλοι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ικαρίας


ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ικαρίας για τις τοπικές εκλογές της 18ης Μάη.
Το ψηφοδέλτιο στελεχώνεται από εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, νέους, από συμπατριώτες που το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα, συντέλεσαν στην οργάνωση της πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας μας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται.
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι λαϊκοί άνθρωποι σαν όλους, άνθρωποι σαν εσάς του αγώνα και της βιοπάλης που τα συμφέροντα τους είναι ίδια, είναι αυτά της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και θα δώσουν και αυτή τη μάχη με την ανιδιοτέλεια που ταιριάζει σε αγωνιστές. Και όπως έχουν μέχρι τώρα αποδείξει, θα συνεχίσουν να μάχονται καθημερινά για τις δικές μας ανάγκες, θα στηρίξουν κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση, θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ., δεν θα πουν ψέματα, δεν θα κοροϊδέψουν, δεν θα εξαπατήσουν.

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

28 Απρ 2014

Έχουν αποθρασυνθεί! Σταματήστε τους ! (Του Ηλία Βουλβούλη*)

Υπάρχουν κάποια γεγονότα ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μας. Ιδιαίτερα τέτοιες μέρες κάθε χρόνο η μνήμη δε χρειάζεται αναμόχλευση. Από μόνη της τα βγάζει στην επιφάνεια και ζητά επιτακτικά να πάνε παραέξω.
ΠΡΩΤΟ. Η στρατιωτική δικτατορία της 21ης  Απριλίου 1967 έγινε με την στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ήταν επιλογή της αστικής τάξης να χρησιμοποιήσει τους συνταγματάρχες αφού δε μπορούσε με κοινοβουλευτικά μέσα να προωθήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια. Όπως και σήμερα που αξιοποιεί τους φασίστες, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Σάμου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΟΣ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Απρίλη 2014 η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σάμου και την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Μίλησε η Δήμητρα Παντάπαση μέλος του γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ για το περιεχόμενο της τριπλής εκλογικής μάχης, καλώντας το λαό, να καταδικάσει και στις τρείς κάλπες την αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων που εφαρμόζεται ενιαία μέσα από όλους τους θεσμούς του αστικού κράτους και να υπερψηφίσει τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο και την Περιφέρεια και τον συνδυασμό του ΚΚΕ για το ευρωκοινοβούλιο.

Την παρουσίαση του πλαισίου πάλης της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σάμου και τους 131 υποψηφίους του Συνδυασμού έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας

Οι υποψήφιοι είναι οι παρακάτω:

Σύσκεψη - συζήτηση της ΛΑ.Σ Ικαρίας στην ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας σας προσκαλεί
στη σύσκεψη- συζήτηση που διοργανώνει στην ΑΘΗΝΑ
την Παρασκευή 2 Μαΐου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος)
για να συζητήσουμε
για τις ερχόμενες τριπλές εκλογές και την εκλογική μάχη στην Ικαρία.
Θα μιλήσει ο Στέλιος Σταμούλος υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

27 Απρ 2014

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την περιφερειακή ενότητα Σάμου (ΦΩΤΟ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Σάββατο 26/4/2014 πραγματοποιήθηκε στο Βαθύ, στο ξενοδοχείο “samos” η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών Συμβούλων για την περιφερειακή ενότητα Σάμου με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.





26 Απρ 2014

Συνέντευξη του Στρατή Κόρακα (VIDEO)


Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου   

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης: Αμπαζής Γιώργης

1. Αμπαζής Γιώργης του Ηλία Δάσκαλος, Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Πρόεδρος Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ
2. Ζωφός Γιάννης του Αντρέα, Συνταξιούχος ΟΤΕ
3. Κούνουπας Μάρκος του Γεωργίου, Οδοντίατρος και μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου Χίου και Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου «Ένωση Λαγκάδας-Συκιάδας»
4. Κακαρίνος Μάριος του Ευστρατίου, Φοιτητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Χίου

Ομιλία του Στρατή Κόρακα το Σάββατο 26/4, 20:30 στον Άγιο Κήρυκο (στην αίθουσα του Αγ. Παντελεήμονα)


Περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης στα χωριά της Λέσβου

Συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες ημέρες οι περιοδείες των επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στο Δήμο, συζητώντας με κατοίκους των χωριών μας, καλώντας τους να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη.

Τη Δευτέρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Στρατής Κόρακας περιόδευσε στην Ερεσό και τον Μεσότοπο όπου και παρουσίαζε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των χωριών μας.
Η συζήτηση που ακολουθούσε ήταν γύρω από τα προβλήματα που αφορούν ιδιαίτερα στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού μας.

24 Απρ 2014

Συνέντευξη του Στρατή Κόρακα στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Την Τρίτη 22 Απρίλη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Στρατή Κόρακα. Το «Νέο ΕΜΠΡΟΣ» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν.

Προβληματική η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Περιφέρειας με την υπόλοιπη Ελλάδα, ιδίως το χειμώνα. Τι προτίθεστε να κάνετε;

Είναι από τα βασικότερα προβλήματα των νησιών μας. Παίρνοντας υπόψη και την επιδείνωση των ιδιωτικοποιημένων αερομεταφορών (ακριβότερα εισιτήρια, λιγότερα δρομολόγια), το ακτοπλοϊκό γίνεται κυριολεκτικά βραχνάς για την ίδια τη ζωή και την ανάπτυξη σε όφελος των κατοίκων των νησιών.
Θέσαμε επανειλημμένα το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δυστυχώς, καταψηφίστηκαν οι προτάσεις μας για κινητοποίηση διεκδικώντας τον τερματισμό αυτής της εγκληματικής κατάστασης και δημιουργία ενός Ενιαίου Δημόσιου Φορέα ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας (υποστηριζόμενο από ένα δημόσιο φορέα ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας) με σύγχρονα, ασφαλή, γρήγορα, με φθηνό εισιτήριο και τακτικά δρομολόγια, αφού είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι με τις παχυλές επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο. Συντάχθηκαν, έτσι, με την κυβερνητική πολιτική, αφήνοντας τα νησιά στην κερδοσκοπική βουλιμία των εφοπλιστών (πανάκριβα εισιτήρια, αραιά δρομολόγια, ιδιαίτερα το χειμώνα, που εξυπηρετούνται, συχνά, με παμπάλαια επικίνδυνα πλοία). Και τούτο, όταν τα νησιά μας έχουν θρηνήσει δεκάδες θύματα από ναυάγιο. Και μόνο αυτή η στάση τους αποδείχνει πόσο υποκριτικές είναι οι διακηρύξεις τους περί «νησιωτικότητας».
 

Παρουσίαση ψηφοδελτίων Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου και Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου το Σάββατο 26-4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΣΑΜΟΣ», θα πραγματοποιηθεί η πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Σάμου του ΚΚΕ για την παρουσίαση του Προγραμματικού Πλαισίου Πάλης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των υποψηφίων για το Δήμο Σάμου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Θα μιλήσει η Δήμητρα Παντάπαση μέλος του Γραφείου της Τ.Ο Σάμου του ΚΚΕ.

Η παρουσίαση των ψηφοδελτίων θα γίνει από τον υποψήφιο δήμαρχο Σάμου Κώστα Τζίχα και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Δράκο.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους δημότες.

Υ.Γ: Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ακροατών- τηλεθεατών σας και για την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Σάμος 23/4/2014
 

Συγκεντρώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας


21 Απρ 2014

Μην πετάτε την ψήφο σας, μη "μασάτε" ότι όλοι είναι ίδιοι

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ , ΜΗ «ΜΑΣΑΤΕ» ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ

…ούτε η αποχή από την ψηφοφορία  λύνει το πρόβλημά σου ούτε κι όσοι ζητούν την ψήφο σου είναι ίδιοι.
Άκου, συμπολίτη μου! Η σαπίλα, η αναξιοπιστία, το ψέμα, το άδικο, η ιδιοτέλεια, η τεράστια ανεργία, η ανέχεια, η αναλγησία είναι μερικά μόνο από τα «δώρα» που μας άφησαν οι σταυρωτήδες μας. Τα «απολαύσαμε»  κι εσύ κι εγώ αυτά τα «δώρα». Δεν είσαι ο μοναδικός. Σε  όλα τούτα, αν προσθέσεις και το συνειδησιακό έλεγχο που επέβαλαν πάνω μας οι ντόπιοι «ακόλουθοί» τους, θα έχεις την εικόνα του μεγαλύτερου εγκλήματος της σύγχρονης εποχής πάνω στο λαό μας. Αυτά σου προκάλεσαν την απέχθεια, την αδιαφορία, την απαξία, την άρνηση σε καθετί το θετικό στην πολιτική μας ζωή.
Η ερώτηση «και γιατί να πάω να ψηφίσω, αφού όλοι είναι ίδιοι;»

Τοποθέτηση του Στρατή Κόρακα στο ΚΑΣ για τα αιολικά πάρκα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΣΤΟ ΚΑΣ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ «ΑΙΓΑΙΑ ΖΕΥΞΗ»
Τοποθέτηση του Στρατή Κόρακα στο ΚΑΣ για τα αιολικά πάρκα 

Την περασμένη Τρίτη 15 Απρίλη συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η «Αγαία Ζεύξη», που αφορά την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε Λήμνο, Λέσβο και Χίο από την πολυεθνική «Iberdrola-Rocas».

Στη συζήτηση παραβρέθηκε και απάντησε στις ερωτήσεις των μελών του ΚΑΣ και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Αιγαίου, Στρατής Κόρακας.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι ανακριβέστατο ότι η "επένδυση" αυτή γίνεται για τις ανάγκες των τριών νησιών. Η απόδειξη γι' αυτό είναι ότι οι ανάγκες των τριών νησιών δεν υπερβαίνουν τα 180 μεγαβάτ, οι 353 ανεμογεννήτριες (Α/Γ), που προβλέπεται να εγκατασταθούν θα παράγουν 756 μεγαβάτ και επιπλέον ότι στη συγκεκριμένη μελέτη δεν προβλέπεται σύνδεση με τα τοπικά δίκτυα. Άρα, ολόκληρη η παραγωγή προορίζεται για εξαγωγή στη ηπειρωτική Ελλάδα. Πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι δεν είναι αλήθεια πως θα κλείσουν τα υπάρχοντα σήμερα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος και αν ακόμη συνδεόταν η παραγωγή των Α/Γ με τα τοπικά δίκτυα, αφού οι ανεμογεννήτριες λειτουργούν με αέρα πάνω από 4 και κάτω από 8 μποφόρ και διαφορετικά θα δίνουν ρεύμα τα εργοστάσια της ΔΕΗ.

19 Απρ 2014

Οι προτάσεις μας για την κτηνοτροφική εκμετάλλευση

Σε αντίθεση με τις θεωρίες και αντιλήψεις που έχουν καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια που ουσιαστικά δικαιολογούν την αντικτηνοτροφική πολιτική που εφαρμόζεται, σε αντίθεση με μια  μονοσήμαντη θεώρηση του προβλήματος, πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία με βασικούς στόχους την κάλυψη των αναγκών του νησιού μας με ασφαλή και καλής ποιότητας τρόφιμα, τη διασφάλιση εισοδήματος για αξιοπρεπή διαβίωση των κτηνοτρόφων, την προστασία του ζωικού κεφαλαίου, την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της δημόσιας υγείας.
Οι προτάσεις μας (επισυνάπτονται) προϋποθέτουν τη ριζική αλλαγή της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης με στόχο την παραγωγή ποιοτικών ζωοκομικών προϊόντων, και παράλληλα την αναδιάρθρωση της φυτικής παραγωγής με στόχο την ανάπτυξη κτηνοτροφικών καλλιεργειών για παραγωγή εγχώριων φυτικών ζωοτροφών.

18 Απρ 2014

Ρακιντζής: Οι δήμοι βρήκαν νέα φάμπρικα με τις ΚΟΙΝΣΕΠ

Όταν πριν λίγο καιρό εκφράζαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε αυτό το νέο αντεργατικό εφεύρημα, το χαρακτηρίζαμε θερμοκοιτίδα κοινωνικού κανιβαλισμού και τον τοπικό ΚΟΙΝΣΕΠ, συγκαλυμμένη εργολαβία και παράγκα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως τόσο γρήγορα και από τόσο αρμόδια χείλη θα αρχίσουμε να δικαιωνόμαστε.

Ρακιντζής: Οι δήμοι βρήκαν νέα φάμπρικα με τις ΚΟΙΝΣΕΠ
 

 Λήμνος: Περιοδείες και εξορμήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα, την Πέμπτη 17 του Απρίλη, η περιοδεία στη Λήμνο των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Στρατή Κόρακα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δημήτρη Πινάκου για το Δήμο Λήμνου.

Το πρωί, μαζί με κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, περιόδευσαν στο ΙΚΑ και στην Εφορία, στον ΟΤΕ, στο Νοσοκομείο της Λήμνου, στην Πυροσβεστική και στο Αστυνομικό Τμήμα της Μύρινας.

Απευθυνόμενος στους ένστολους, πυροσβέστες και αστυνομικούς, ο Στρατής Κόρακας θύμισε ότι το ΚΚΕ υπερασπίστηκε το δικαίωμά τους στη συνδικαλιστική έκφραση, ώστε να μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. «Θέλουμε τους ένστολους», είπε, «αρωγούς για το λαό στα θέματα των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας και όχι διώκτες του αγωνιζόμενου λαού, όπως τους θέλουν οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο».


Βηματοδότες του συστήματος οι δήθεν ανεξάρτητοι - Τι γίνεται στη Λέσβο και στο Β. Αιγαίο ( του Ηλία ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ *)

Πολύ παλιά αυτή η ιστορία με τους «ανεξάρτητους». Τόσο παλιά όσο ο καπιταλισμός. Μόνο που τότε είχαν άλλα ονόματα. Παραδείγματος χάριν Ζορό. Ποιος δεν ξέρει τον αριστοκράτη μασκοφόρο και τιμωρό των αρχόντων για την κτηνώδη μεταχείριση των δούλων στο Μεξικό, πετυχαίνοντας έτσι μ' έναν σμπάρο δύο τρυγόνια... Και να γίνει θρύλος και να καταλαγιάζει τους σκλάβους για να διαιωνίζεται το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Με την εξέλιξη του καπιταλισμού εξελίχθηκαν και αυτοί. Αλλαξαν ονόματα και τακτική. Ας θυμηθούμε τη 10ετία του '90 τον κ. Αβραμόπουλο, που ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας «άφησε την κομματική του ταυτότητα στα γραφεία της ΝΔ» για να υπηρετήσει ως «υπερκομματικός» το λαό της Αθήνας. Ενώ ως δήμαρχος δεν άφηνε ευκαιρία που να μην τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα χάριν του μεγάλου κεφαλαίου.

Ενημέρωση από την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να διαβάσετε τις τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας για:


Ανακοίνωση για την 7η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ερευνητικό Ινστιτούτο για την μακροζωία

Τοποθέτηση για τον κανονισμό διαχείρισης των δημοτικών βοσκοτόπων

17 Απρ 2014

Περιοδεία της ΛΑ.Σ Βορείου Αιγαίου στη Λήμνο (Audio)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Στρατής Κόρακας.
Η συνέντευξη ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί, με τον κ. Κόρακα να πλαισιώνεται από τους Δημήτρη Πινάκο, υποψήφιο δήμαρχο Λήμνου και τον Βαγγέλη Αγά.

Μετά την σύντομη εισήγηση του κ. Αγά, ο όποιος εξήγησε τους λόγους της συνέντευξης, το λόγο πήρε ο κ. Κόρακας, ο όποιος ανέφερε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση», είναι η μόνη παράταξη που δεν φοβάται να αναφέρει ότι έχει την στήριξη του Κ.Κ.Ε, αφού δίνουν τη μάχη με ενωμένες τις δυνάμεις στην τριπλή εκλογική αναμέτρηση.

16 Απρ 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου και Δήμων Χίου - Σάμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς


Τη συρρίκνωση των συνεταιρισμών της Χίου και της Σάμου (και όπου αλλού ισχύει η «αναγκαστικότητα») σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και υπέρ της μεγάλης ιδιοκτησίας καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου και Δήμων Χίου - Σάμου.

Καταγγέλλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο και μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής και της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ (ΚΑΠ).

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου για τις απανωτές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατοίκων του νησιού για τις απανωτές αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης, αλλά και καθαριότητας και φωτισμού που έχουν επιβληθεί από τη Δημοτική Αρχή στους λογαριασμούς ύδρευσης, αποχέτευσης και ΔΕΗ, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
  • «Ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πινάκος καταψήφισε όλες τις αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη που υπερψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη μέχρι τώρα θητεία του.
  • Στηρίζουμε και διεκδικούμε μαζί με τους κατοίκους του νησιού μας τη μείωση των ανταποδοτικών τελών, ώστε αυτά να επανέλθουν όπως ήταν πριν το 2010, με προοπτική την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών και άλλων τελών.

Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης για τη Λέσβο η Βασιλική Βουγέλλη Αντώνα

Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιητικές εγκυκλίους του "Καλλικράτη" προέκυψε το ασυμβίβαστο της ιδιότητάς του Ηρακλή Κουντουρέλλη (μέχρι τώρα ορισμένος υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου με τη Λαϊκή Συσπείρωση) ως Διευθυντή στη Γραμματεία Πολιτισμού της Γ.Γ. του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την υποψηφιότητά του σε οποιοδήποτε θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Eκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ανακοινώνουμε  ότι ο μέχρι πρότινος  υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Λέσβου με τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.
Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες εγκυκλίους θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί προ 18 μηνών από την υπηρεσία αυτή.
Για το λόγο αυτό σήμερα ανακοινώνουμε ότι στη θέση του Ηρακλή Κουντουρέλλη υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης για τη Λέσβο με τη Λαϊκή Συσπείρωση ορίζεται η Βασιλική Βουγέλλη Αντώνα (συνταξιούχος υγειονομικός υπάλληλος του ΙΚΑ, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου), είναι 54 χρονών και ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Τα πρώτα 22 ονόματα υποψηφίων συμβούλων στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου

Δείτε τα πρώτα 22 ονόματα υποψηφίων συμβούλων στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου:


Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Λέσβου (τα πρώτα 152 ονόματα)

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων συμβούλων που κατεβαίνουν, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 18 Μάη, με τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δίνονται στη δημοσιότητα από τους επικεφαλής Νίκη Τσιριγώτη, υποψήφια δήμαρχο Λέσβου και Στρατή Κόρακα, υποψήφιο Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου. 

Σε ερώτηση της εφημερίδας μας (neo-empros.net) στην υποψήφια Δήμαρχο Νίκη Τσιριγώτη, γιατί πρέπει ο Λεσβιακός λαός να εμπιστευτεί αυτό το ψηφοδέλτιο, το οποίο χαρακτήρισε ψηφοδέλτιο νίκης, συνέπειας στους αγώνες για τη λύση των καθημερινών προβλημάτων του λαού μας, μας απάντησε.

15 Απρ 2014

Συζήτηση με τον Στρατή Κόρακα, υποψήφιο περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου (VIDEO)

Τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, αλλά και την υποβάθμιση της υγείας, τόνισε ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στο portal του  902.gr.
Αναφέρθηκε στις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου, τονίζοντας ότι η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμους και Περιφέρειες και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη προς όφελος του λαού.  


Για τις ελλείψεις σε προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επανειλημμένα τα τελευταία τρία (3) χρόνια η «Λαϊκή Συσπείρωση» έβαλε χωριστά για συζήτηση τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου όσο και στο Δήμο Λέσβου, το θέμα της παροχής υπηρεσιών Υγείας στα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Ψαρά, Οινούσσες, Σάμο, Ικαρία και Φούρνοι.

Υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις για την στελέχωση των νοσοκομείων των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια να καταγγείλουν την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έχει στόχο την διάλυση του όποιου δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας έχει απομείνει και την παράδοση της στα λογής-λογής επιχειρηματικά συμφέροντα.

14 Απρ 2014

Για το ινστιτούτο μελέτης της μακροζωίας στην Ικαρία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Στρατή Κόρακα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου
Στην τελευταία, πριν τις εκλογές συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (10/03/2014), συζητήθηκε πρόταση του περιφερειακού συμβούλου Ν. Κουλουλία για τη διαφύλαξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ικαρίας (αντιπειρατικά σπίτια….) και την δημιουργία ινστιτούτου μελέτης της μακροζωίας στην Ικαρία.
Στην τοποθέτησή του, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο περιφερειακός σύμβουλος,  Στρατής Κόρακας, τόνισε, μεταξύ άλλων:
«…πρόκειται για προτάσεις δημαγωγικές που έρχονται παραμονές των εκλογών για την υποκλοπή ψήφων. Προτάσεις που δεν έχουν σχέση με τα  πολλά και ιδιαίτερα οξυμμένα προβλήματα του Ικαριώτικου λαού (ανεργία, υποβαθμισμένη υγεία, άθλια ακτοπλοϊκή σύνδεση….).
Εξάλλου, αυτός που την κάνει στήριξε με ….συνέπεια την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σε όλες της τις εκφάνσεις.
Εν πάση περιπτώσει, δεν έχουμε αντίρρηση για την διαφύλαξη και προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ικαρίας αλλά δεν συμφωνούμε με τη δημιουργία «Ινστιτούτου μακροζωίας» και μάλιστα από ιδιώτες με την εκχώρηση δημοτικής έκτασης και χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ, τη στιγμή, μάλιστα, που η φροντίδα υγείας υποβαθμίζεται συνεχώς.»

15 Απριλίου 2014

Ο ρόλος των Κοιν.Σ.Επ και οι μηνύσεις κατά της Λαϊκής Συσπείρωσης



Σας προσκαλούμε την Μ.Τρίτη 15/4/2014 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα
του Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σε συνέντευξη τύπου με θέμα:

"Ο ρόλος των
Κοιν.Σ.Επ και οι μηνύσεις κατά της Λαϊκής Συσπείρωσης"

Κάτω από τη σκούφια του...

Κείμενο του Νίκου Ζαρταμόπουλου υποψήφιου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ο επικεφαλής του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ συνδυασμού «Ο Άλλος Δρόμος» κ. Στράτος Γεωργούλας, έχει κατά κόρον χρησιμοποιήσει στις προεκλογικές του εμφανίσεις μέχρι τώρα διάφορα κουτοπόνηρα κόλπα και λαθροχειρίες προκειμένου να ψαρέψει σε νερά που τα νομίζει θολά.

Τον έχουμε δει καταρχάς να αποφεύγει συστηματικά να αναφερθεί στο κόμμα που τον πρότεινε, τον στηρίζει και συμμετέχει στον συνδυασμό του και να κρύβει την προφανή πολιτική του συμφωνία με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από φληναφήματα περί «αριστερής ενότητας». Τον έχουμε ακούσει σε συνεντεύξεις να χρησιμοποιεί τον όρο «λαϊκή εξουσία» (που στους παλιότερους θα θυμίσει το παλιό …παπατζήδικο «Και εις την λαοκρατίαν πιστεύομεν») αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο το ΚΚΕ χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο ως πολιτικό του στόχο, και μάλιστα λοιδορείται γι’ αυτό από τους συμμάχους του κ. Γεωργούλα στον ΣΥΡΙΖΑ (βλέπετε, η «λαϊκή εξουσία» παραπέμπει για τους αριστερούς αυτού του είδους στη «Δευτέρα παρουσία», ενώ ο δικός τους στόχος για μια «αριστερή ΕΕ» είναι τόσο μα τόσο χειροπιαστός!). Τέλος έχουμε θαυμάσει τον κ. Γεωργούλα και σε έναν ακόμη λιγότερο τιμητικό για τον ίδιο ρόλο, να φτάνει να υπενθυμίζει στους έκπληκτους παρευρισκόμενους στις περιοδείες του με ποια μέλη του ΚΚΕ έχει συγγένεια... (!)

13 Απρ 2014

Άλλος είναι ο υποψήφιος τους, τον Στέλιο Σταμούλο έβαλαν φωτογραφία. Δεν γνωρίζουν τον υποψήφιό τους στην Ικαρία ή ...

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ σχετικά με τη συνέντευξη στη Αυγή του υποψήφιου ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφία του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιου Σταμούλου!!

Κατά λάθος;;

Στο φύλλο της εφημερίδας "η Αυγή" το Σάββατο 11 Απρίλη δημοσιεύεται συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου Ικαρίας που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνέντευξη συνοδεύεται από φωτογραφία του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και υποψήφιου δήμαρχου Ικαρίας Στέλιου Σταμούλου!!

Είναι δυνατόν οι συντάκτες της "Αυγής" να μην είναι σε θέση να βρουν μια φωτογραφία του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Ικαρίας;;

Αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για λάθος, αν και μας είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, ή αν πρόκειται για ακόμα μια από τις γνωστές προβοκατόρικες ενέργειες του οπορτουνισμού, να μπερδέψει, να δημιουργήσει συγχύσεις και ερωτηματικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις δομές αλληλεγγύης

Και οι δομές αλληλεγγύης  βορά της προεκλογικής μάχης;

Αυτοί που μας μαύρισαν τη ζωή, αυτοί που δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα, αυτοί που δεν έδειξαν στάλα κοινωνικής ευαισθησίας για το λαό, σήμερα βρίσκονται μπροστά μας, τιμητές της κοινωνίας μας και ως νέες Σειρήνες, μας βομβαρδίζουν με εύπεπτες και παραπλανητικές κορώνες, χρυσώνοντας το χάπι του προαναγγελθέντος θανάτου της κοινωνίας μας. “Κοινωνικό μέρισμα”, “αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης”, “συνεργατικές μορφές αλληλέγγυας οικονομίας”, “κοινωνική οικονομία” με προεξάρχουσες τις επιχειρήσεις και άλλα τέτοια –ας μου επιτραπεί ο όρος- φαιδρά, ακούγονται στο στενό χρονικό περιθώριο που μας χωρίζει από τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

12 Απρ 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις υπηρεσίες υγείας στη Λήμνο

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας στο ακριτικό νησί της Λήμνου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Τραγικές οι ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας στο ακριτικό νησί της Λήμνου».