12 Νοε 2014

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ για δίωξη συναδέλφου εκπαιδευτικού

Ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε την πέρα από κάθε λογική, πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από τους προϊσταμένους των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, στο συνάδελφο Στράτο Λακιό. Ο συνάδελφος υπηρετεί ως γυμναστής στο Λύκειο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, και διατέθηκε από την Β΄/θμια στην Α΄/θμια εκπαίδευση για συμπλήρωση ωραρίου, μαζί με τρεις ακόμη γυμναστές. Η κατανομή των τεσσάρων εκπαιδευτικών στα σχολεία έγινε στην ίδια συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου, χωρίς όμως να ισχύσουν κοινά, σαφή και διαφανή κριτήρια για όλους, κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας για την κατάσταση στην εκπαίδευση.
       Γι’ αυτόν το λόγο ο συνάδελφος έκανε ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ Σάμου. Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας κος Ζαβουδάκης με το πρόσχημα των «απρεπών εκφράσεων» έκανε αναφορά για την ένσταση αυτή του συναδέλφου και ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας κος Ρόκκος κίνησε τη διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εναντίον του για «ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» στο πλαίσιο του νέου πειθαρχικού νόμου.


       Η πολιτική επιδίωξη του νέου πειθαρχικού νόμου είναι η φίμωση, ο πειθαναγκασμός και η δουλοπρέπεια των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να συναινέσουν στην αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική που κατεδαφίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Η ανακάλυψη «ανάρμοστης συμπεριφοράς» σε αυτή τη διαδικασία και στο περιεχόμενο της ένστασης, είναι κάτι που μπορούν να διακρίνουν μόνο οι προϊστάμενοι και υπηρετεί την  επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», εμπεδώνοντας το φόβο με τον αυταρχισμό και την καταστολή. 
       Είναι ανάγκη να σταθούμε όρθιοι, να μη λυγίσουμε τη μέση και προπαντός τη συνείδησή μας και να αντιπαλέψουμε την πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας και διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση. Μία πολιτική που ανοίγει τις πύλες των σχολείων στα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω της αυτοαξιολόγησης. Μία πολιτική που αντικαθιστά τη σταθερή και μόνιμη εργασία με την εθελοντική και ελαστική απασχόληση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά στα σχολεία, μετατρέποντας έτσι τους δασκάλους σε σύγχρονους ραγιάδες και την εκπαίδευση σε επιχείρηση. Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφό μας Στράτο Λακιό και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης. 

Σάμος, 10/11/2014 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου