17 Νοε 2014

Σάμος: Παρέμβαση σε σύσκεψη της Αντιπεριφέρειας για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ έγινε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια το Σάββατο 15 Νοέμβρη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας για το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ωστόσο, κυβέρνηση και Περιφέρεια απαγόρευσαν την είσοδο σε αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο κτίριο για να παραδώσουν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Η είσοδός τους στο χώρο έγινε ύστερα από έντονη παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αντώνη Δράκου, ο οποίος αντιλήφθηκε τι γινόταν έξω, την απαγόρευση δηλαδή της εισόδου των εργαζομένων.


Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μεταξύ άλλων τονίζουν: «Ξέρουμε καλά ότι χαλάμε το κλίμα συναίνεσης προς τις κυβερνητικές και ευρωενωσιακές αποφάσεις που παίρνουν ενάντια σε νησιώτες και ναυτεργάτες, υπερασπιζόμενοι τα κέρδη των εφοπλιστών. Άλλωστε το απέδειξαν περίτρανα. Στη σύσκεψη, σε γραμμή παράταξης, στην πρώτη θέση ήταν οι εφοπλιστές, αφού με αυτούς συνδιαλέγονται, γι' αυτούς δουλεύουν, σε αυτούς λογοδοτούν και όχι στους εργάτες.

Στη αίθουσα προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε τι συνέβη έξω και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την αντιμετώπιση που είχαν τόσο το ΕΚΣ όσο και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, τόσο με τον αποκλεισμό μας από τη σύσκεψη, όσο και με την απαγόρευση εισόδου μας. Εξηγήσαμε ότι στο πρόσωπό μας αντιμετωπίζουν εχθρικά το σύνολο των εργαζομένων του νομού μας, όσους παλεύουν και αγωνίζονται χρόνια τώρα για ασφαλείς, φθηνές και συχνές συγκοινωνίες, για δικαιώματα στους ναυτεργάτες, για πληρωμή των δεδουλευμένων τους, για κατάργηση αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων, για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Θεωρούμε τη στάση του κ. Δράκου στάση συνέπειας προς το λαό και προς την κατεύθυνση της δημοκρατίας, αφού επέμενε ότι πρέπει να μας επιτραπεί η είσοδος από τη μια και κατήγγειλε τη στάση αστυνομικών αρχών και περιφέρειας που έπραττε το αντίθετο προσπαθώντας να μας φιμώσουν.

Εξακολουθούμε να περιμένουμε απαντήσεις του υπουργού για τα αιτήματα που επανειλημμένα του έχουμε καταθέσει με υπομνήματα, όπως πράξαμε και στη σύσκεψη.

Πιστεύουμε ότι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα μέτρα και στις ανάγκες νησιωτών και ναυτεργατών θα έχουμε μόνο εάν παλέψουμε μαζικά και ενιαία, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, αγρότες, γυναίκες και νεολαία με το πλαίσιο πάλης που έχουμε καταθέσει, το οποίο είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Προετοιμαζόμαστε μαχητικά για την πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη. Καλούμε όλους σε θέση μάχης, ενάντια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο, ΕΕ, κυβέρνηση και τα κόμματα που τους ακολουθούν. Να απεργήσουν όλοι, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και στις 11 π.μ. στην πλατεία Ευδήλου». 

Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρο το δελτίο Τύπου σε μορφή PDF. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου