5 Οκτ 2014

Ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ

Εικόνες ντροπής ζούμε και στη Χίο με το λαό μας να στοιβάζεται έξω από τις τράπεζες για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ το τριπλάσιο χαράτσι που επέβαλλε η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που υπηρετεί πιστά την ολιγαρχία του πλούτου και τσακίζει τα συμφέροντα του λαού.
Να πώς βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα, να ποιοι μιλούν  για τα ψίχουλα των φοροελαφρύνσεων, να τι σημαίνει η στρούγκα της ΕΕ και η παραμονή στη λυκοσυμμαχία της.
Την ίδια στιγμή στο ίδιο έργο θεατές με την Τρόικα να έρχεται στην Ελλάδα και να απαιτεί νέα χειρότερα μέτρα, την άθλια συγκυβέρνηση δήθεν να ανθίσταται και το ΣΥΡΙΖΑ ανανεωμένο μετά τα ταξίδια του αρχηγού του στη λίμνη Κόμο και στον Πάπα με τα αντίστοιχα διαπιστευτήρια στους μεγαλοσχήμονες της Ευρώπης να κηρύττει την «επανάσταση» της διαχείρισης της φτώχειας με ανθρώπινο πρόσωπο. Για άλλη μια φορά οράματα, αξίες, ανάγκες μιας ζωής καλούνται να στριμωχτούν στο λιγότερο κακό, να περιοριστούν στις υποδείξεις με παρονομαστή τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση γιατί με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που μονιμοποιεί και διευρύνει το ειδικό τέλος (χαράτσι), κανείς εργαζόμενος Έλληνας -πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων- δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πολλαπλούς φόρους που επιβάλλονται.
Ο ΕΝΦΙΑ ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία και ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες, χαρατσώνει την πρώτη κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία. Μετατρέπει σε ενοικιαστές τους εργαζόμενους που με χίλια βάσανα έφτιαξαν ένα σπίτι για να στεγάσουν την οικογένειά τους.
Ιδιαίτερα η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως αντικίνητρο για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών, τσακίζει τους κτηνοτρόφους μετά και τις περικοπές των επιδοτήσεων.
Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια να συνδεθεί η Τοπική Διοίκηση με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και οποιουδήποτε άλλου φόρου, για να μειωθούν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις του λαού και να λειτουργήσει η αφέλεια ότι δήθεν επιστρέφουν τα χρήματα σ’ εμάς. Τα 12 δις παρακραυτημένοι πόροι δείχνουν την παγίδα…
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταργήσει τον απαράδεκτο και αντιλαϊκό αυτό φόρο.
Καλούμε το Χιώτικο λαό να αντιδράσει, να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις  του ΠΑΜΕ  και να εκφράσει με κάθε μέσο την αντίθεσή του στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή του, αλλά και σε όσους καλλιεργούν ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις μέσα στο λάκκο των λεόντων την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου