17 Οκτ 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για την αδειοδότηση του γηπέδου Ραχών στην Ικαρία

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Διαμάντω Μανωλάκου και Χρήστος Κατσώτης σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να αδειοδοτηθεί το γήπεδο στην περιοχή Ραχών του Δήμου Ικαρίας. 

Αναλυτικά το κείμενο: 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Να παρθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για να αδειοδοτηθεί το γήπεδο στην περιοχή Ραχών του Δήμου Ικαρίας.


Με βάση επίσημες ανακοινώσεις - τοποθετήσεις φορέων και αθλητικών συλλόγων καθώς και του Δήμου Ικαρίας, το γήπεδο στην περιοχή Ράχες δεν συμπεριλαμβάνεται στους επίσημους αθλητικούς χώρους, που θα φιλοξενούν τα πρωταθλήματα για τις ομάδες του Νομού Σάμου, διότι δεν έχει διασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για την αδειοδότησή του. Έτσι οι αθλητές, αλλά και οι οικογένειές τους είναι υποχρεωμένοι για τη χρονιά αυτή να εκτοπιστούν παίζοντας όλα τα παιχνίδια μακριά από τις Ράχες, με ό,τι σημαίνει αυτό για αυτούς (ταλαιπωρία, οικονομική επιβάρυνση κλπ.).
Είναι σημαντικό ότι ενώ με τιτάνια προσπάθεια σωματείων, κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής των Ραχών εξασφαλίστηκε η περίφραξη, ο φωτισμός και το φυσικό χορτάρι του γηπέδου, υπάρχει πρόβλημα με την αδειοδότηση των αποδυτηρίων, που μπορεί όμως να ξεπεραστεί. Και αυτό γιατί χρειάζεται να χαρακτηριστεί ο χώρος οικοδομήσιμος, πράγμα που σύμφωνα με τους υπεύθυνους των αθλητικών σωματείων, προβλέπεται και από το νέο νόμο. Το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό, όμως η συνεχιζόμενη καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα αφού το γήπεδο εξυπηρετεί εκατοντάδες αθλητές και ουσιαστικά καλύπτει τις ανάγκες για το ½ του νησιού. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:
- Να προχωρήσει η αδειοδότηση άμεσα αφού το γήπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσεις.
- Να δοθεί χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των αποδυτηρίων ώστε να τερματιστεί η ταλαιπωρία των αθλητών και των οικογενειών τους».

www.902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου