3 Ιουν 2014

Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για σοβαρά τρέχοντα προβλήματα

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Λέσβου με επιστολή που απευθύνει στο Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για σοβαρά προβλήματα που απασχολούν συνολικά τον Δήμο  
 
Κύριε Δήμαρχε,

Οι εκλογές τελείωσαν τα πρόσωπα στις Τοπικές Διοικητικές Αρχές και στο Ευρωκοινοβούλιο άλλαξαν. Δεν άλλαξε όμως η Κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική η οποία παράγει και θα συνεχίσει ενισχυμένη να παράγει αντιλαϊκό έργο και να καθορίζει αποφασιστικά και τις εξελίξεις στις Τοπικές Διοικήσεις.
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής όσο και προεκλογικά τόνισε σε όλους τους τόνους και επανειλημμένα ότι εάν δεν αλλάξει η κυρίαρχη πολιτική της Κεντρικής Εξουσίας, δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει στην ουσία και στην Τοπική Διοίκηση, ανεξάρτητα από τις όποιες διαθέσεις διαχειριστικές ικανότητες και διαφορές διαθέτουν τα πρόσωπα, που την υπηρετούν, αφού είναι αναγκασμένοι την ίδια πολιτική να υλοποιούν και σε τοπικό επίπεδο σαν ένας πλήρως εξαρτημένος μηχανισμός από την Κεντρική Εξουσία χωρίς στοιχειώδη διοικητική αυτοτέλεια και πόρους.
Κύριε Δήμαρχε
  Χρέος της Δημοτικής Αρχής, των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων είναι να συνεχισθεί η λειτουργία των οργάνων της Δημοτικής Αρχής και να γίνει ότι είναι δυνατό μέχρι το τέλος της θητείας για να αντιμετωπισθούν τα τρέχοντα προβλήματα του Δήμου και των κατοίκων.
Μέσα στα πλαίσια αυτά η «Λαϊκή Συσπείρωση» ΖΗΤΑ άμεσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν και ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις, μέτρα και πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν τα παρακάτω τρέχοντα και επείγοντα προβλήματα, όπως:

- Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων στο νησί μας και η λήψη μέτρων για τη χρηματοδότηση τους ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
- Το μεγάλο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, κυρίως με την Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά ενόψει και της έναρξης της θερινής περιόδου.
- Το θέμα της ιδιωτικοποίησης (εκποίησης ή πώλησης) του παρκινγκ του Μακρύ Γιαλού από τη ΔΕΗ έως τη «Μαρίνα», από το ΤΑΙΠΕΔ.
- Το άμεσο ενδεχόμενο να κλείσουν κρατικές δομές κοινωνικής προστασίας Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ, «Βοήθεια στο Σπίτι», εξαιτίας της σοβαρής μείωσης της χρηματοδότησης από τον Κρατικό προϋπολογισμό.
- Το σοβαρό ζήτημα του κλεισίματος του Μουσείου της Βρίσας και η απόλυση του υπαλλήλου.
- Τα προβλήματα που υπάρχουν για την ολοκλήρωση του Δημοτικού Σταδίου (Ταρλά) προκείμενου να είναι έτοιμο στην ώρα του.
Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω τρέχοντα προβλήματα είναι σοβαρά και επείγοντα για τα οποία πρέπει άμεσα να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να αναλάβει τις ευθύνες του».
 

Μυτιλήνη 2-6-2014 Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση»  Ο Δημοτικός Σύμβουλος  Βαγγέλης Παλαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου