25 Ιουν 2014

Ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Σάμου για την "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Με το νόμο 4250/26-3-14 “Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις”, που ψήφισε πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προχωρά εκτός των άλλων σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Μέσω και της προωθούμενης αξιολόγησης, η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από απολύσεις.

Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.
Θέλουν να καταργούν τμήματα και Δ/νσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους-οφέλους, το κυνήγι του κέρδους.
Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι και με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης και με τις τωρινές τροποποιήσεις του θα διασώζονται και θα επιλέγονται σε θέσεις ευθύνης οι πιστοί υλοποιητές της κυβερνητικής πολιτικής.
Κρύβει ότι τα φαινόμενα της αποσάθρωσης δημοσίων υπηρεσιών, κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα και της μη κάλυψης των κοινωνικών αναγκών, οφείλονται στη δικιά της πολιτική, στη δικιά της επιλογή.

Ουσιαστικά, οι δημότες θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν τα κέρδη και τις επενδύσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες, με νέες αυξήσεις στα ανταποδοτικά και δημοτικά τέλη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτει  το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης”, απορρίπτει την “ανθρωποφαγία” που θέλουν να επιβάλουν μεταξύ των εργαζομένων.
Ζητάμε από το δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να μην υποχωρήσουν από την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν θα υπογράψουν τη απόφαση που απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση.
Παράλληλα ζητάμε από τους εργαζόμενους και το λαό της Σάμου να αγωνιστούν  για να παραμείνουν οι κρίσιμες κοινωνικές δομές του δήμου μας δημόσιες.

Σάμος 25-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου