3 Ιουν 2014

Σάμος: Το πρόβλημα της υποβάθμισης των σχολείων αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων την Παρασκευή 6 Ιούνη

Το σοβαρό πρόβλημα της υποβάθμισης των σχολείων της Σάμου αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» του νησιού.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι Σύλλογοι Γονέων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους γονείς την Παρασκευή 6 Ιούνη στις 6 το απόγευμα και σε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάμου στην ανακοίνωσή της για το θέμα σημειώνει:


«Η αποφασισμένη από την κυβέρνηση υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Κοντακέικων, Κοκκαρίου, Μαραθοκάμπου και Παγώνδα αποτελεί μέρος της επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Παράλληλα η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς και καταργήσεις σχολείων όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα. Είναι ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση του νέου σχολείου της ΕΕ, της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων.
Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στη μόρφωση των μαθητών, στο κόστος σπουδών και στις εργασιακές σχέσεις των δασκάλων και καθηγητών, θα είναι ολέθριες για τα παιδιά των εργατικών οικογενειών, συνολικά για τις λαϊκές οικογένειες.
Είναι αναγκαίος άμεσα, ο οργανωμένος, σωστά μεθοδευμένος και κλιμακούμενος αγώνας γονιών, εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους, τις Λαϊκές Επιτροπές και τις Επιτροπές Αγώνα για να μην εφαρμοστεί η κυβερνητική απόφαση των συγχωνεύσεων, της κατάργησης και του υποβιβασμού σχολείων.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Σάμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω απ’ αυτό, θα σταθούν με αποφασιστικότητα στο πλευρό μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών με γνώμονα των θέσεών μας τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες χωρίς παζάρια και υποχωρήσεις.
Παλεύουμε για:
  • Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας για όλα τα παιδιά.
  • Κανένα υποβιβασμό, συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου.
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • 15 νήπια - προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α' και Β' τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις.
  • Εξασφάλιση ασφαλούς δωρεάν μεταφοράς για όλα τα παιδιά.
  • Επαρκή χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Όλοι στον αγώνα για το σχολείο των αναγκών μας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου